Begrænset tilgængelighed som følge af høj efterspørgsel. Se venligst vores side med lager information for at finde flere oplysninger.

Forbered dine høns til udstilling

Forberedelserne starter en måned forud for udstillingen. Dine udstillingshøns skal være i topform, når tiden er inde for udstillingen. De skal have en sund vægt, en sund fjerdragt og være fri for sygdom og parasitter. For at sikre alt dette må du sikre dig at dine udstillingshøns får den helt rigtige kost og de rigtige levevilkår.


To fantastiske racefjerkræ til udstilling
To fantastiske racefjerkræ til udstilling

Ikke alene skal hønsene være fysisk sunde, de skal desuden også trænes til udstilling. En udstilling kan være stressende for en fugl, som ikke er vant til proceduren. Læs videre her for at lære mere om, hvordan du træner din høne til udstilling.


Træning

Hønseudstillinger kan være stressende for høns, der ikke er vant til dem. Ved en udstilling vil de være i et lille bur, og mange mennesker vil gå forbi og kigge på dem. Når de skal dømmes, bliver de taget ud af buret og håndteret. Du er nødt til at vænne din høne til proceduren, inden du udstiller hende, så hun er rolig og afslappet, når du gør. En dommer vil ikke sætte pris på en nervøs eller flygtig høne, og de kan endda finde på at diskvalificere en særligt forstyrrende høne.

For at træne din høne til udstilling, er du nødt til at håndtere den hver dag, så den bliver vant til at blive rørt ved og holdt. Du bør vænne hønen til at have vingen strakt ud og blive holdt med en hånd under sig. En uge inden udstillingen bør du holde hønen i et lille bur, så den vænner sig til at være på et lukket område. Det er ideelt, hvis du kan placere hønen et sted, hvor du, din familie og evt. andre kæledyr ofte kommer forbi. På den måde kan hønen vænne sig til travlhed, der forekommer ved en udstilling.


Vask

Din høne skal forkæles rigtig godt, inden den kan blive udstillet. Vask din høne 3-4 dage inden udstillingen, så fjerenes naturlige olier får en chance for at vende tilbage og give fuglen et naturligt skær. Lær hvordan du vasker din høne her. Vær dog opmærksom på, at visse racer skal vaskes på en lidt anden måde, så vi anbefaler, at du undersøger hvordan din race skal vaskes.


Nærbillede af en nyvasket og veltrænet racehøne
Nærbillede af en nyvasket og veltrænet racehøne

Næb og kløer

Du er nødt til at klippe hønes næb og kløer regelmæssigt inden udstilling.

Kommentarer

Der findes endnu ingen kommentarer