Begrænset tilgængelighed som følge af høj efterspørgsel. Se venligst vores side med lager information for at finde flere oplysninger.

Sådan vasker og tørrer du din høne

Der er normalt ingen grund til at bade dine høns, medmindre du udstiller dem. Men du kan jo få lyst til at finde din hønes fine hvide farve frem igen, eller måske har du bare lyst til at give dine høns lidt kærlig pleje. Hvad end grunden er, hvis du vil vaske din høne, skal du sørge for at gøre det på den rigtige måde, så du ikke stresser hende.


Tre smukke rene høns tørrer sig efter et godt bad
Tre smukke rene høns tørrer sig efter et godt bad

Hvis det gøres forsigtigt, kan din høne ligefrem komme til at nyde sit bad. Læs med her for at lære den bedste teknik til at få en skinnende ren høne. Det bedste og det nemmeste er at vaske hønen i en håndvask.


  1. Fyld håndvasken med varmt vand og sæt hønen i vandet i et par minutter. Tag derefter hønen op og sæt den på en flad overflade, for eksempel et underlag du bruger til opvask. Du kan bruge en babyshampoo og en tandbørste til forsigtigt at skrubbe din hønes ben og fødder, prøv at fjerne skidt så forsigtigt som muligt.

  2. Sæt hønen tilbage i vasken og brug en kande til at hælde vand over hønens krop. Det kan tage et stykke tid at gøre hønen fuldkommen våd, da dens fjer er delvist vandafvisende.

  3. Brug babyshampoo eller en speciel fjerkræsshampoo til at skumme fjerene ind. Du skal være meget forsigtig og sørg for, at du skyller grundigt af over hele kroppen. Pas på, når du vasker hønens hoved, at du ikke får sæbe i dens øjne.

  4. Skyl sæben grundigt af. Det er vigtigt, at der ikke er nogen sæberester tilbage, da dette kan påvirke fjerenes tilstand, efter hønen er blevet tør igen.

  5. Løft din høne op af vasken igen, og svøb den ind i et håndklæde.

  6. Brug en vatpind til at vaske rundt om hønens næb og næsebor for at komme af med skidt og støv.

  7. Klap forsigtigt hønen tør.

  8. Du kan også bruge en hårtørrer til at tørre din høne. Hvis du vælger denne metode, skal du sørge for at sætte hårtørreren på laveste styrke og laveste temperatur. Blæs hønen med fjerene, dvs. i samme retning som de vokser. Start med hovedet, så du slutter af med bagenden. Brug dine fingre til at komme ordentligt ind i fjerdragten for at hjælpe tørringsprocessen. Hvis din høne begynder at løfte sine vinger, kan det være fordi, den har det for varmt. Hold en pause så din høne kan køle lidt af, inden du fortsætter.

  9. Du kan også tørre din høne ved at sætte hende i en kasse, under en varmelampe eller i nærheden af en brændeovn (dette kan være svært, med mindre du har trænet din høne til at sidde stille). Normalt er et lunt rum den bedste måde at tørre hønen hurtigt på.

Top Tip: Efterlad aldrig din høne i vand uden opsyn. Placér aldrig en våd høne et koldt sted. Hvis din høne går i panik, så stop med at vaske hende og prøv først igen når hun er faldet til ro.Kommentarer

Der findes endnu ingen kommentarer