Begrænset tilgængelighed som følge af høj efterspørgsel. Se venligst vores side med lager information for at finde flere oplysninger.

Sørg for at dine høns ikke stikker af

Høns kan generelt set ikke rigtig flyve. De kan dog baske med deres vinger og på den måde hoppe over et hegn, ud i friheden de sådan længes efter. Det længste, en høne nogensinde har fløjet, var 91,9 meter på 13 sekunder, hvilket er en helt usædvanlig distance. En gennemsnitlig høne vil nok ikke kunne klare så meget, men vi klipper alligevel vingerne på vores høns, så de ikke flygter.


Stephanies høne elsker at hoppe op ovenpå sin Eglu hønsegård
Stephanies høne elsker at hoppe op ovenpå sin Eglu hønsegård

  1. Du skal ikke være bange for at klippe vingerne på dine høns, det er utrolig enkelt at gøre og er ikke smertefuldt for dine høns. Følg blot vores guide trin for trin, og du vil have forpurret enhver flugtplan.

  2. Hold din høne godt fast og stræk vingen ud så alle fjerene er spredte. Du skal kun klippe fjerene på den ene vinge, på den måde kommer hønen ud af balance, hvis hun forsøger at flyve.

  3. Klip de yderste svingfjer ned. De yderste svingfjer er de første cirka 10 fjer på vingen. Herunder kan du se, hvor du skal klippe. Klip kun omkring 50% af fjeren.

Top Tip: Fjerskaftet er hvidt, der hvor du kan klippe fjeren, uden at det vil gøre ondt på hønen. Den mørke del af fjerskaftet er tegn på blodkar. Hønens vinger skal klippes ned hver gang, de har skiftet fjerdragt.Lær hvordan du klipper dine høns' vinger sikkert i denne video

Kommentarer

Der findes endnu ingen kommentarer