Begrænset tilgængelighed som følge af høj efterspørgsel. Se venligst vores side med lager information for at finde flere oplysninger.

Nye høns i flokken

Nu hvor du har haft dine høns et stykke tid, har du måske fået mod på at tilføje endnu flere høns til flokken. Det kan være ret svært at introducere nye høns i en etableret flok, og det er ofte stressende både for dig og for dine høns. Det er ikke umuligt, men når dine høns først har fastsat en hakkeorden, og du så byder nye høns velkommen, bringer det ubalance i hierarkiet. Dette forårsager desværre en del grim opførsel, og dine små prinsesser forvandler sig pludseligt til terrorister. Det er uundgåeligt, men bare rolig, det er kun midlertidigt.


Helens høns bliver præsenteret for deres nye Orpington venner
Helens høns bliver præsenteret for deres nye Orpington venner

Her er 5 trin, der kan hjælpe dig igennem processen med at tiløje nye høns i flokken.


  1. Lad din flok se de nye høns an - Hvis det er muligt, er den bedste måde at introducere nye høns på, at installere dem i et separat hønsehus og gård, men et sted hvor dine gamle høns kan se dem. Du bør holde dem på denne måde i en uges tid, så de gamle høns kan vænne sig til tilstedeværelsen af de nye. Efter en uge kan du lade dem ind i flokken. Hvis du ikke har mulighed for dette, så spring videre til trin 2.

  2. Præsentér dine nye høns for flokken - Den bedste tid at gøre dette er om aftenen, når dine høns har trukket sig tilbage til hønsehuset for at sove. Placér blot de nye høns i huset sammen med de gamle om aftenen. Om morgenen, når du lukker dine høns ud, skal du holde øje med dem. Der vil forekomme en del hakken og skraben iblandt dem, mens de etablere den nye hakkeorden, men de burde falde til ro efter en uges tid.

  3. Forsyn dem med distraktioner og plads - Du kan gøre hele processen lidt mindre stressende ved at lade dine høns gå frit i haven, så de nytilkomne kan slippe væk, hvis de bliver angrebet. Det er også en god idé at give hønsene rigeligt med distraktioner. Det kan være alt fra hængende grøntsager til køkkenrester spredt ud i hele hønsegården. Disse distraktioner vil forhåbentlig distrahere dine høns fra at hakke og mobbe de nye høns.

  4. Giv hønsene ekstra vand og foder - Du er nødt til at forsyne dine høns med en ekstra kilde til vand og foder, så dine høns ikke kan afholde de nyankomne fra at få noget at spise.

  5. Grib ind, når det bliver nødvendigt - Du vil muligvis opleve at angrebene på de nye høns bliver meget onde. Hvis du opdager, at en høne bliver mobbet og angrebet så hårdt, at hun bløder, bliver du nødt til at gribe ind for at stoppe angrebene. Start med at bryde slåskampen op, dette skal muligvis gøres op til flere gange, inden angrebene stopper. Hvis den aggressive høne stadig er insisterende på at angribe og forårsager betydelig skade, så er du nødt til at fjerne og isolere hende i et par dage. Når du lader hende komme tilbage til flokken, vil hun forhåbentlig ikke angribe de nye høns ligeså meget.


Kommentarer

Charlotte, 21 marts 2020

Hej Jeg har 4 høns på 1 års tid (to isa og to grünleger) Nu har jeg lige købt to tværstribede skovhøns på ca 18 uger. Jeg har delt hønsegården op så de to nye kan få lidt fred for de gamle er sørme meget hårde ved dem. Satte dem ind første nat, da de gamle var faldet i søvn. Skal jeg fortsætte med det. I nat har de nemlig sovet hver for sig. Vh Charlotte P.s: nogen siger jeg blot forlænger pinen ved at de kun kan se hinanden og andre siger jeg SKAL sættte lige mange høns ind som jeg allerede har