Begrænset tilgængelighed som følge af høj efterspørgsel. Se venligst vores side med lager information for at finde flere oplysninger.

Klipning af næb og kløer

Hvis dine høns går udenfor og har rigeligt med plads til at skrabe og hakke i ting, så er det usandsynligt at du nogensinde vil være nødt til at klippe deres næb eller kløer. Nogle gange kan en hønes næb eller kløer dog blive for lange og komme i vejen for hendes evne til at skrabe eller hakke.


En smuk lille chokoladebrun dværg Orpington leder efter lækkerier i græsset
En smuk lille chokoladebrun dværg Orpington leder efter lækkerier i græsset

En vigtig bemærkning

Det er vigtigt at tilføje, at vi ikke taler om at trimme næbbet af hønen, hvilket er en forfærdelig skik, hvor man klipper hønens næb så kort, at den ikke kan praktisere sin naturlige adfærd og hakke ordentligt. Her taler vi kun om at klippe næbbet en smule tilbage til en længde, som er behagelig for hønen. Som nævnt tidligere, er det usandsynligt at vil have behov for at gøre dette, men hvis du opdager at overdelen af et næb er væsentligt længere end underdelen, er du muligvis nødt til at klippe den øverste del, så hønen kan bruge næbet.


Hvordan klipper man en hønes næb

  1. Pak din høne ind i et håndklæde. Det bør gøre hende rolig og afholde hende fra at bakse med vingerne.

  2. Hold fast i hønens hoved. Du skal være ret bestemt og tage godt fat, så hønen ikke kan bevæge sig pludseligt.

  3. Brug en negleklipper, en negleklipper beregnet til hunde er bedst, men en hvilken som helst slags vil fungere. Klip overdelen af næbbet tilbage, så den kun er en smule længere end underdelen af næbbet .

  4. Brug en fil til at file skarpe eller takkede kanter væk.

Tip: Pas på du ikke klipper den del af hønens næb, som er lidt mørkere (eller mindre gennemsigtig) end resten af næbbet. Denne del indeholder nerver og blodkar, så hvis du klipper der, vil det gøre ondt på hønen, og det vil bløde. Det er nemmest og hurtigst at trimme næbbet, hvis én person holder hønen, mens den anden klipper.


Hvordan klipper man hønens kløer

Det er usandsynligt, at du vil blive nødt til at klippe din hønes kløer, da den naturligt holder kløerne korte ved at skrabe rundt omkring i din have. Hvis kløerne ligesom krøller sig rundt, er det dog nødvendigt at trimme dem.

  1. Pak din høne ind i et håndklæde for at berolige hende og afholde hende fra at bakse med vingerne. Hvis I er to personer, lægger den ene person hønen på ryggen i sit skød. Hold godt fast i benene. Det vil muligvis være nødvendigt at vente til hønen er afslappet i denne position.

  2. Når hønen er rolig og ikke bevæger sig, kan du børste jord og skidt væk for at gøre klipningen nemmere.

  3. Dén person, som klipper neglen, holder tåen mellem sin finger og sin tommel, og klipper med den anden hånd ca. ½ cm af neglen af.

Tip: Det er bedre at klippe en smule for lidt end for meget af, så man undgår at klippe helt ind hvor det gør ondt på hønen og få kloen til at bløde.Kommentarer

Der findes endnu ingen kommentarer