Begrænset tilgængelighed som følge af høj efterspørgsel. Se venligst vores side med lager information for at finde flere oplysninger.

Hvordan man holder sine høns i sikkerhed for rovdyr

Når du holder høns, er det uundgåeligt, at du vil få besøg af nogle uønskede ubudne gæster. De dyr, der hovedsageligt vil forsøge at skade dine høns, er ræven og grævlingen. Hvis du bor i en by, er det mindre sandsynligt, at du vil blive generet af ræve og grævlinger, men ræve i byerne kan stadig være et problem. Hvis du bor udenfor byen, og dine høns går i en mark eller frugtplantage, der åbner op ud til landskabet, er der større chance for at blive udsat for angreb i dagtimerne. Ræve er dog hovedsagligt natdyr, så du burde ikke få de store problemer med angreb i dagtimerne.


Walk-in hønsegården er det sikreste sted for dine høns
Walk-in hønsegården er det sikreste sted for dine høns

Dit bedste forsvar imod rovdyr er at have en hønsegård, som er sikret overfor ræve og grævlinger. Alle Omlets hønsegårde er ræve- og grævlingesikre, på grund af de anti-tunnel paneler der er monteret på gården, og som afholder rovdyrene fra at kunne grave sig ind.


En snu ræv der er på jagt i dagtimerne
En snu ræv der er på jagt i dagtimerne

Så længe du låser dine høns inde hver aften, hurtigst muligt efter at de er gået ind for at sove, burde de være i sikkerhed for alle ubudne gæster. Hvis du gerne vil afholde ræve og grævlinger fra at komme ind i gården, er der et par ting du kan gøre.


  • Indhegning - Ræve er listige dyr, og de kan finde ud af at komme over eller under de fleste hegn, men du kan gøre noget for at gøre det mere besværligt for dem. Indhegningen bør være mindst 1,8 meter højt og hælde skråt udad, så det er sværere for ræven at kravle over. For at gøre hegnet tunnelsikkert kan du grave det cirka 30cm ned i jorden og bøje det udad. Det er også en god idé at placere nogle mursten, fliser eller store sten ovenpå det udad-bøjede hegn, inden du dækker det til med jord igen. Ræve kan bide sig igennem hønsenet, så sørg for at din indhegning er stærk nok til, at Mikkel Ræv ikke kan bide det i stykker, prøv for eksempel galvaniseret stål net. Alternativt kan du komme elektricitet i hegnet, hvilket er en meget effektiv måde at holde ræven væk på.

  • Afskrækkere - Hunde er gode til at afskrække ræve. Hvis du har en hund, der tisser rundt om din hønsegård, kan det nogen gange fungere som en afskrækker. Nogle folk hævder at hår fra mennesker, spredt rundt i haven, skræmmer ræven væk. Hvis ræven er meget sulten, er det dog ret usandsynligt at disse midler vil fungere, så den bedste taktik er at rævesikre din hønsegård.


Kommentarer

Der findes endnu ingen kommentarer