Begrænset tilgængelighed som følge af høj efterspørgsel. Se venligst vores side med lager information for at finde flere oplysninger.

Hvordan tæmmer man sine høns

Forkæl dine høns med en lækker regnorm når du er ude i haven og håndtér dem regelmæssigt, mens de er unge. Du vil måske blive overrasket over hvor tillidsfulde de så bliver. Det er slet ikke uhørt for høns at spise fra hånden eller endda at prøve lykken ved at vove sig ind over dørtærsklen og tage på eventyr inde i dit hus. For at tæmme dine høns skal du egentlig bare håndtere dem fra en ung alder. Hvis du har børn, så er det bare med at involvere dem. Få hønsene til at spise fra din hånd og hold dem på en behagelig måde i dine arme.


En ung dreng holde sin smukke, tamme høne
En ung dreng holder sin tamme høne op, hønen nyder tydeligvis at blive holdt

Håndtér dine høns mens de stadig er kyllinger

Hvis du gerne vil have tamme høns, er det bedst at købe dem, mens de stadig er små. Som regel er det bedst, når de er et par uger gamle. Hvis du kan håndtere dem regelmæssigt, mens de vokser op, vil de lære at nyde det og vil måske endda hoppe op i skødet på dig, hvis de får en godbid for det.

Hvis du har fundet en opdrætter med lidt ældre høns, så spørg om hønsene er vant til at blive håndteret. I nogle tilfælde vil avleren nemlig løfte hønsene op en gang i mellem for at vænne dem til at blive holdt fra en ung alder.


Hvilke hønseracer er mest tamme?

Hvis du leder efter en hønserace, som typisk er mere tolerant overfor at blive håndteret, så vælg en Silkehøne eller en pryds dværgrace såsom en Chabo. Orpington høns er også enormt gode at have som kæledyr. De har en herlig personlighed og lægger smukke, brune æg. Orpington høns kan tilsyneladende også godt lide at hoppe op til dig, når du fodrer dem, de elsker kontakt med mennesker.


En Orpington høne med smukke røde fjer
En Orpington høne med smukke røde fjer

Hvorfor er mine høns ikke tamme?

Hvis dine høns ikke er tamme, er grunden højst sandsynligt, at de ikke blev håndteret nok som kyllinger. De er nødt til at have tillid til, at du holder dem i sikkerhed og passer på deres helbred, men selv hvis du gør alt, hvad du kan, er det ikke sikkert, at hønsene nogensinde vil have lyst til at blive løftet op eller aet, hvis de ikke blev håndteret nok, da de var små.

Du kan altid forsøge at tæmme de utæmmede høns ved at tilbyde dem mad fra din hånd. I nogle tilfælde kan selv ret flyvske fugle få tillid til deres ejere efter et stykke tid, og de kan ændre deres adfærd fuldstændig, men det tager tid og tålmodighed.Kommentarer

Der findes endnu ingen kommentarer