Begrænset tilgængelighed som følge af høj efterspørgsel. Se venligst vores side med lager information for at finde flere oplysninger.

Hønseberigelse og legetøj

Selvom høns ikke "leger" på samme måde som en hund vil lege med en pind, eller en kat ville lege med en kugle garn, så sætter de alligevel pris på lidt sjov.

Hønselegetøj beskrives bedst som genstande, som fuglene kan interagere med - ting, der stimulerer dem, og som appellerer til deres instinkter og naturlige adfærd.

Det mest enkle og klassiske tilbehør at berige hønsenes liv med er en siddepind. Omlet har den perfekte vejrbestandige siddepind til høns, som passer hvor som helst i din hønsegård. Fuglene bruger pindende til at slappe af og til at putte sig sammen efter en travl eftermiddag fyldt med hakken og skraben.


Hønsegynge
Gyngehøne!

Hønsegynger

Som alle andre kæledyr kan høns komme til at kede sig, hvis de løber tør for ting at beskæftige sig med. Hønsegyngen lyder måske som en underlig idé i begyndelsen. Men høns elsker at gynge lige så meget som f.eks. en undulat eller finke. Det appellerer til deres instinkter på mange niveauer. Høns holder af at sidde på grene og pinde, og de kan også godt lide at finde et godt udkigspunkt. Det er derfor, de ofte basker sig op ovenpå deres hønsehus eller hopper op på en spand eller kasse, som er vendt på hovedet, for at få en bedre udsigt. Gyngen opfylder disse behov, med den ekstra bonus at den også svinger frem og tilbage.

Omlets hønsegynge har et unikt design, der gør det muligt for fuglene at skubbe gyngen i gang selv, og med en tekstur der giver et godt greb for deres fødder. Enhver, der tvivler på en høns’ evne til at opsøge og nyde lidt sjov, får deres tvivl ophævet, så snart de ser fuglene flokkes for at få næste tur på gyngen.

Hakkelegetøj til høns

Høns nyder at søge efter deres mad ved at skrabe i jorden eller lirke i hjørner og under sten for at se, om de har overset noget velsmagende. Dette instinkt tages der højde for med hakkelegetøj til høns. Hos Omlet kan du finde såkaldte Peck Toys ('hakkelegesager'), der hænger fra hønsegården (Pendant-modellen) eller står i jorden (Poppy-modellen). Ligesom en foderautomat til vilde fugle, hælder de maden ud lidt efter lidt, som hønsene hakker til dem. Hønsene kan se maden i beholderen, og denne type fodring er yderst stimulerende og tilfredsstillende for dem.

Caddi godbidsdispenseren er en anden variation af et hakkelegetøj. Den holder friske blade og grøntsager og kombinerer det sjove element med praktiske overvejelser. Caddi holder mad væk fra jorden, forhindrer at det bliver snavset og forbedrer hygiejnen i hønsegården. Den reducerer også spild og holder skadelige skadedyr fra jorden væk. Perfekt!


Caddi godbidsdispenseren
Caddi godbidsdispenseren holder høns glade

Du kan også købe frugtholdere, der tjener det samme formål. Hos Omlet kan du få en enkel æbleholder og et spyd til frugt og grøntsager, skræddersyet til dine damer og fås i webbutikken. Holderne kombinerer disse vigtige elementer i hønens liv - naturlige hakkeinstinkter, rigelig mad og masser af sjov.

Foderbolden er nok det mest 'sjove' legetøj. Godbidderne kommes i en bold, som hønsene kan hakke til, hvorved der frigives små mængder mad. Snart er fodboldkampen i fuld gang, og damerne viser deres bedste næb-arbejde frem, mens de dribler bolden hen over græsplænen og nipper til de frigjorte godbidder undervejs. Og så er det naturligvis sjovt at se på!

Ikke alt hakklegetøj involverer mad. Høns stimuleres af hvad som helst, der hænger ned, og vil reagere ivrigt på hængende genstande, som de kan hakke til eller endda rive i stykker. Hos Omlet kan du finde et farverigt udvalg af disse hængende hakkelegesager..

Det interaktive foderlegetøj, dine høns har ventet på, i aktion!

Kommentarer

Der findes endnu ingen kommentarer