Begrænset tilgængelighed som følge af høj efterspørgsel. Se venligst vores side med lager information for at finde flere oplysninger.

Sådan fanger og håndterer du dine høns

Ikke alene er det smart at være i stand til at fange og håndtere sine høns, det er faktisk også ret vigtigt. Hønsene skal undersøges regelmæssigt, så de skal kunne håndteres. Jo mere du vænner dem til at blive fanget og holdt, des mindre stressende er det for dem. Hvis du arbejder godt på at tæmme dine høns, så snart du får dem, burde det ikke være noget problem at fange og håndtere dem. Det er lidt mere besværligt, hvis de er flyvske og ikke er vante til at blive fanget.


En flot sund høne bliver samlet op af sin ejer
En flot sund høne bliver samlet op af sin ejer

Den bedste taktik for at tæmme dine høns og opbygge deres tillid er ved at tilbyde hønsene deres yndlings godbid fra din hånd. Du bør vænne hønsene til at spise fra din hånd først, derefter kan du begynde at ae dem med rolige, langsomme bevægelse. Nogle høns vil endda lægge sig ned i troen, at du er en hane, der vil parre sig med den. Dette vil gøre det endnu lettere at samle hende op.


Sådan løfter du din høne op

Når du løfter en høne op, skal du bruge begge hænder, så du kan holde hendes vinger ind til siden af kroppen. Det vil afholde hende fra at baske med vingerne. Løft hønen op og placér en hånd under hende, med din langfinger mellem benene på hende og din pegefinger og ringfinger på ydersiden af hendes ben. Brug din anden hånd til at holde hende tæt ind til dig. I denne position burde hønen forholde sig roligt.


Amy Punchard har tæmmet sine dejlige høns ved at samle dem op regelmæssigt og give dem godbidder
Amy Punchard har tæmmet sine dejlige høns ved at samle dem op regelmæssigt og give dem godbidder

Top Tip: Hvis dine høns ikke er vant til at blive håndteret og ikke vil komme i nærheden af dig, kan du forsøge at håndtere dem om aftenen, efter de er gået i seng i hønsehuset. Her burde du kunne løfte dem op direkte fra siddepinden.


Kan høns lide at blive aet?

En tam høne nyder at blive aet, ligesom en kat eller en hund. At lade sig kæle med er en underdanig gestus, og det betyder, at hønen stoler på dig.

Nogle gange lægger hønen sig ligesom ned, når du nærmer dig hende. Dette gør det nemt at samle hende op. Det er en helt instinktiv opførsel, og faktisk er det fordi, at hun forveksler dig med en hane. Når hun lægger sig ned på jorden er det en invitation til hanen om parring!

Det er meget usandsynligt at en hane vil lade sig ae, så det er nok bedst ikke at forsøge på det!Kommentarer

Der findes endnu ingen kommentarer