Begrænset tilgængelighed som følge af høj efterspørgsel. Se venligst vores side med lager information for at finde flere oplysninger.

Hvem bestemmer i hønsegården?

Mange høns bliver beskyldt for at være nogle bøller, men det er ikke altid helt så enkelt. Når du har en flok høns, vil de samlet beslutte sig for, hvem der har kommandoen, hvem der er andenstyrmand, tredje og så videre… Hønen, som er nummer to i hakkeordenen, står til ansvar overfor den øverste høne eller hane, nummer tre står til ansvar overfor de to øverste, indtil vi når helt ned i bunden af flokken, hvor en lille stakkel er underlegen for alle de andre.


Cheryl Powlings porcelænsfarvede høns har besluttet sig for, hvem der bestemmer
Cheryl Powlings porcelænsfarvede høns har besluttet sig for, hvem der bestemmer

Det eneste, der kan forstyrre hakkeordenen, er selvfølgelig, hvis der kommer nye høns til flokken. Man må aldrig introducere en enkelt høne alene til en eksisterende flok, for så vil hun med sikkerhed blive mobbet, prøv i stedet at introducere mindst 3 eller 4. Der vil desværre være en del slagsmål i løbet af de første par dage efter mødet, men de vil hurtigt finde på plads og falde til ro igen. En vigtig ting at huske er, aldrig at adskille den svageste høne fra flokken. Hvis du er nødt til at adskille en høne midlertidigt fra flokken, vælg da altid bøllen.


En smuk lys høne møder for første gang, sammen med hendes venner, deres nye flok
En smuk lys høne møder for første gang, sammen med hendes venner, deres nye flok

Det kan være svært at se dine høns skændes, men du må huske på, at det er en del af deres natur, og for det meste vil dine høns løse problemerne uden din hjælp. Så snart de har besluttet sig for en hakkeorden, vil tingene bare køre som smurt, så hav tillid og lad dem ordne det selv.Kommentarer

Der findes endnu ingen kommentarer