Begrænset tilgængelighed som følge af høj efterspørgsel. Se venligst vores side med lager information for at finde flere oplysninger.

Høns, katte og hunde

Selvom du har andre kæledyr, burde det ikke give dig problemer at holde høns. Med mindre du har en kæleræv, -ulv, -løve, -tiger… vi kunne blive ved, men vi stopper her, du skal nok klare dig. Lad det ikke afholde dig fra at få høns, hvis du har en kat eller hund.


Rachel Harris’ kat sidder ovenpå hønsegården og vogter over hendes høns
Rachel Harris’ kat sidder ovenpå hønsegården og vogter over hendes høns

Høns er overraskende slagkraftige når det er nødvendigt. En flok høns kan sagtens forsvare sig mod en hund eller en kat. Det anbefales dog ikke at lade dine høns være alene med hunden eller katten uden opsyn. Der er endda visse fordele ved at have katte og hunde mens du holder høns. Katte vil holde gnavere i tjek, mens hundens urin kan afskrække nogle ræve.


Hunde

Hunde og høns kan sagtens leve sammen, og burde ikke give dig nogen problemer. Om det er sikkert eller ej at holde høns sammen med din hund afhænger lidt af, hvilken race hund du har. Nogle hunderacer har et større jagtinstinkt end andre, hvilket får dem til at jage alt, hvad der bevæger sig. Dette kan medføre problemer, når du første gang introducerer den for dine høns. Du bør kende din hund godt og selv vide, om der er stor sandsynlighed for at den vil jagte dine høns eller ej, når den først møder dem. Hvis du tror, der er mulighed for, at den vil jagte hønsene, er det mest sikkert at bruge hundesnoren ved det første møde. Hvis din hund går efter hønsene, vil et bestemt ”nej” lære den, at hønsene ikke må jages. Forhåbentlig vil dine høns forsvare sig overfor hunden, og give den et hak på næsen. Dette er ofte nok til at afskrække hunden fra at genere dem.


Lucy Milnes store, smukke hund siger goddag til hendes glade høns i deres Eglu Cube
Lucy Milnes store, smukke hund siger goddag til hendes glade høns i deres Eglu Cube

Katte

At holde katte og høns sammen bør ikke være noget problem. Katte er mindre end (de fleste) hunde, og høns er ret gode til at forsvare sig selv imod dem. Der er større sandsynlighed for at din kat vil løbe væk fra dine høns end omvendt. Hvis du har en meget målrettet eller stædig kat, kan du risikere at være nødt til at undersøge mulighederne for indhegning for at holde katten ude af hønsegården.


Clair Scotts kat Lucy kommer utrolig godt ud af det med hendes dværg kochin høns
Clair Scotts kat Lucy kommer utrolig godt ud af det med hendes dværg kochin høns

Læs vores afsnit angående hønsenes introduktion til andre kæledyr her.


Høns og ænder

Høns og ænder kan sagtens gå sammen, der er bare én vigtig detalje - ænderne skal være hunkøn!

Andrikker - hanænder - udvikler ofte et lidt voldsomt temperament, når de er voksne. De vil jagte alt, der har fjer, og mange andre ting derudover. Deres forsøg på at parre sig med dine høner vil stresse fuglene. Andrikken griber fat i sin partner med næbbet, hvilket kan forårsage skade på en hønes kam, og hun vil højest sandsynligvis mangle et par halsfjer efter hændelsen også.

Ænder af hunkøn holder sig derimod til deres egen flok og undgår helst for meget kontakt med hønsene. De kommer løbende, hvis du begynder at give hønsene rester, men de konkurrerer mindre voldsomt end hønsene gør iblandt dem selv, når der er guf at kæmpe om!


Kommentarer

Der findes endnu ingen kommentarer