Begrænset tilgængelighed som følge af høj efterspørgsel. Se venligst vores side med lager information for at finde flere oplysninger.

Har dine høns kalkben?

Kalkben hos dine høns forårsages af en parasitær fnatmide (knemidocoptes mutans), der graver sig ind i hønens ben. Miderne lever af det pus, der kommer ud af det skadede væv.


Tegn og symptomer

  • Hævede ben
  • Skællede og ru ben
  • Lammelse (i svære tilfælde)
  • I de tidlige stadier er det en mild irritation for hønen. Det tager flere måneders infektion inden benene begynder at hæve op.

Behandling af kalkben

Kalkben kan behandles ved at bruge cremer, der lindrer og samtidig dræber fnatmiderne. Der findes et stort udvalg af cremer. Under behandlingen og efter infektionen er væk kan du bruge en mide-afvisende kalkben spray som forebygglese. Du bør behandle alle dine høns, selvom det kun er én, der har tegn på kalkben, miderne er nemlig meget smitsomme, og der er stor sandsynlighed for at alle dine høns har kalkben. En anden behandling går ud på at dyppe hønsenes ben i sprit tre gange om ugen og smøre dem ind i vaseline derimellem, et forsøg på at blødgøre benene og kvæle miderne. Du bør også strø et midepulver, så som kiselalger, i hønsehuset og gården. Omlet udbyder en række forskellige pulvere imod mider.Kommentarer

Der findes endnu ingen kommentarer