Begrænset tilgængelighed som følge af høj efterspørgsel. Se venligst vores side med lager information for at finde flere oplysninger.

Fældning

Hvis dine høns ser lidt forpjuskede ud eller måske endda har skaldede pletter, så ingen panik. Med en smule kærlighed, et miljø uden stress og et par portioner kvalitetsfoder vil dine kære høns snart få nye fjer og finde sig selv igen.


Tre fældende høns render rundt i haven og leder efter regnorme
Tre fældende høns render rundt i haven og leder efter regnorme

Hvad sker der, når hønsene fælder?

Fældning er en naturlig of sund begivenhed, der normalt sker én gang om året. Gamle fjer erstattes med sunde, stærke nye fjer. De fleste høns udskifter fjerdragten sidst på sommeren og kan endda finde på at skifte halsfjerene delvist igen på et andet tidspunkt. Hele processen kan være ret langsommelig, men normalt tager det mellem 1 og 2 måneder. Hvis du har racehøns, vil du måske blive overrasket over, hvor længe det tager dem at skifte fjerdragten. Det tager måske nok længere tid for racehønsene, men tro os, når vi siger, at det er ventetiden værd.


Fældende høns har brug for en sund kost

Fældende høns bruger en overraskende mængde energi og kan blive utrolig trætte, så sørg for at de får den rigtige mængde vitaminer og mineraler. Du kan også give dem nogle tilskud i kosten for at være sikker på, at de får, hvad de skal have ernæringsmæssigt, så de kan holde sig ved godt helbred igennem fældningen.


To smukke dværghøns leder efter regnorme og andre lækkerier i haven
To smukke dværghøns leder efter regnorme og andre lækkerier i haven

Høns har brug for en masse protein, når de fælder, for at hjælpe dannelsen af nye fjer. Protein består af vitaminer, mineraler og aminosyrer, og de kan findes i vitamintilskud til høns. Æblecidereddike er også godt at give til fældende høns. Det har masser af mineraler og vil hjælpe med holde hønsenes helbred i top.


Undgå stressende situationer

Når dine høns fælder, skal du altid undgå stressende situationer, som at udskifte dit hønsehus eller tilføje nye høns til flokken.

En anden vigtig ting at huske er, at når dine høns fælder, er de mere udsatte overfor sygdom. En anden god grund til ikke at tilføje nye høns til flokken i denne periode.


Hvorfor er mine høns holdt op med at lægge æg?

Hønseæg og -fjer er begge fulde af protein. Når hønsene begynder at fælde, har de brug for alle de proteiner, de kan få, til at hjælpe dem med at vokse nye fjer. De fleste høns stopper derfor med at lægge æg, mens de fælder, så udskiftningen af fjerdragten går så smurt som muligt.Kommentarer

Der findes endnu ingen kommentarer