Begrænset tilgængelighed som følge af høj efterspørgsel. Se venligst vores side med lager information for at finde flere oplysninger.

Har dine høns blodmider?

Blodmider er et besværligt og irriterende problem for hønseholdere. Blodmider er små parasitære mider, der bor i dit hønsehus om dagen og lever af blodet fra dine høns om natten. Alle slags hønsehuse kan blive udsat for blodmider, men det er mere almindeligt i træhuse.


En smuk rød og hvid høne leder efter et insekt i haven
En smuk rød og hvid høne leder efter et insekt i haven

Alle Omlets Eglu hønsehuse er lavet af plastik, hvilket gør det meget svært for blodmiderne at bosætte sig. Hvis du skulle blive udsat for et angreb fra blodmider, er Eglu hønsehusene virkelig nemme og hurtige at rengøre. Det burde være nok at spule huset godt med højtryksrenseren.


Symptomer og tegn på blodmider

 • Fald i æg produktionen
 • Blege kamme og hagelapper
 • Anæmi
 • Synlige røde eller grå mider i hønsehuset eller på fuglen, rundt om kloakåbningen.

Top Tip: Når du tjekker hønsehuset for blodmider, så sørg for at se efter ved siddepindene, for enden og i alle revner og sprækker. En nemmere måde at tjekke efter blodmider på er ved at tørre med hvidt papir under siddepindene om aftenen. Hvis der er blodmider, vil de sidde under siddepindene på dette tidspunkt, efter at have suget blod fra dine høns, og du vil kunne se striber af rød på dit papir.


Behandling mod blodmider

Blodmider er desværre meget ihærdige, og det kan tage noget tid at komme ordentligt af med dem, men det er muligt. Hvis du følger vejledningen herunder, bør du relativt hurtigt kunne reducere antallet. Den første store rengøring vil tage et par timer med et hønsehus i træ. Med et plastik hønsehus tager det heldigvis ikke så lang tid.

 1. Gør hønsehuset rent – afskaf al bundmaterialet (kom det i en plastikpose og i skraldespanden, ellers vil blodmiderne med glæde finde sig et nyt sted at bo).

 2. Tøm hønsehuset fuldstændig og skil det ad. Hvis hønsehuset har tagpap, er du nødt til at fjerne og udskifte dette.

 3. Bland et desinfektionsmiddel imod mider (som for eksempel Smite Professional desinfektionsmiddel koncentrat eller Barrier blodmide X koncentrat) med vand (brug brugsanvisningen som vejledning). Påfør midlet på hønsehuset og sørg for at komme ind i alle kroge og sprækker. Lad det sidde i 15-20 minutter.

 4. Brug en vandslange (helst en højtryksrenser) til at skylle huset og alle delene godt og grundigt af. Prøv at komme godt ind i alle kroge og hjørner, da det er her miderne ynder at bo. Lad alting tørre 10-15 minutter. Se hønsehuset efter, og du vil højst sandsynligt se flere mider, som er blevet forstyrret og nu kravler ud. Skyl med højtryksrenseren igen. Vent 10-15 minutter og kig efter mider igen. Gentag denne proces indtil kun meget få mider kommer ud efter hver vask.

 5. Lad huset tørre fuldstændigt. Det er allerbedst at tage denne store rengøring på en solrig dag, da UV strålerne kan dræbe nogle bakterier og tørre huset hurtigere.

 6. Saml hønsehuset igen og kom bundmateriale i.

 7. Strø blodmidepulver ud i hele huset samt på dine høns. Sørg for at skrubbe siddepindene godt ind i pulveret. Så alle tilbageværende mider er nødt til at kravle igennem det for at komme til dine høns. Omlet har et stort udvalg af blodmidepulver og kiselalger (Diatomaceous Earth) til bekæmpelse af blodmideangreb.

 8. Fortsæt med at strø blodmidepulver i hønsehuset med et par dages mellemrum, eller når det er forsvundet.

 9. Fra maj til oktober er det en god taktik at bruge pulveret regelmæssigt, da blodmiderne er mest aktive i de varme sommermåneder.
Blodmider...traditionelt hønsehus vs. Eglu Cube


Kommentarer

Karin, 20 juni 2018

Har dværghøns i et villakvarter