Begrænset tilgængelighed som følge af høj efterspørgsel. Se venligst vores side med lager information for at finde flere oplysninger.

Tiltrækker hønsehuse rotter?

Traditionelt set, ja. Rotter kan godt finde på at grave sig ind under en mudret hønsegård, tiltrukket af maden derinde. De gør som regel ingen skade på fuglene eller stjæler nogen æg, men det betyder ikke, at de er velkomne.

Sådan undgår man rotter i hønsegårde

Et moderne, flytbart hønsehus såsom Eglu vil afskrække rotter. Det er ikke den fugtige kombination af træ og mudder, som de leder efter. Desuden kan det flyttes rundt, så gnaverne ikke kan lave permanente huler og gange nedenunder. Hønsehuse af træ bør hæves op over jorden for at undgå, at rotter kan grave ind under.


Høns i en Eglu
Et moderne hønsehus som Eglu hjælper med at holde ubudne gæster væk

God hygiejne i hønsehuset hjælper også enormt meget. Lad ikke mad ligge rundt om i hønsegården eller skuret, og sørg for at alle poser med hønsefoder opbevares i lufttætte beholdere, som rotter ikke kan komme ind i.

Hvis der er flyttet rotter ind, så kan du afskrække dem ved at placere noget kattelort eller brugt kattegrus I og omkring deres rottehuller. Små beholdere med toiletrens, med et hul i låget for at lukke lugten ud, vil drive skadedyrene bort uden at gøre skade på eller genere hønsene (sørg dog for at disse placeres i rottehullerne eller under hønsehuset - ikke noget sted hvor en høne kan komme til dem eller vælte dem).

Hvis rotterne virkelig er et problem, så vil en ekspert kunne rådgive dig om, hvad der er den bedste vej frem med hensyn til fælder og (som en sidste udvej) gift.

Kommentarer

Der findes endnu ingen kommentarer