Begrænset tilgængelighed som følge af høj efterspørgsel. Se venligst vores side med lager information for at finde flere oplysninger.

Burhøns

Siden 2012 har der i EU været et forbud mod en bestemt form for bur, der stort set ikke giver burhøns plads til at bevæge sig eller udøve deres almindelige adfærd. De bure, der bliver brugt nu, er 20% større (eller omtrent et areal på størrelse med et postkort), og hønsene skal have mulighed for at skrabe og en redekasse (men der kan være op til 20 høns til at dele om én). Disse forhold er altså, for at sige det ligeud, rystende! Og når en høne ikke længere leverer sin kvote, altså et æg om dagen, bliver hun sendt til slagteriet. Det sker ofte når hønen er omkring 18 måneder gammel og stadig har rigeligt med dejlige æg at give af.


Disse sunde og smukke ex-burhøns har fået et nyt hjem hos Anne, i en Eglu Go UP med en Walk-in hønsegård.
Disse sunde og smukke ex-burhøns har fået et nyt hjem hos Anne, i en Eglu Go UP med en Walk-in hønsegård.

Et nyt hjem til burhøns

At redde en forhenværende burhøne kan være en virkelig god måde at give en høne et nyt liv på, samtidig med at du jo får hønen lidt billigere. Der findes organisationer, som du kan prøve at kontakte, hvis du er interesseret i at adoptere en burhøne. De har informationer om hvornår, der er høns klar til adoption. Du vil gøre en god ting ved at redde høns, der ellers ville være på vej til slagteriet.

Tidligere burhøns mangler sandsynligvis nogle eller endda mange fjer, de kan også have ødelagte næb og virke undervægtige. Dette er desværre normalt, fordi der er hård kamp om pladsen og føden i burene, samt en ret brutal hakkeorden der betyder, at de underlegne høns bliver mobbet ret hårdt.


Burhøns lever i små bure på store fabrikker
Burhøns lever i små bure på store fabrikker

Når du bringer dine høns med hjem, er det en helt anderledes levesituation for dem i forhold til de små trange bure, de er vant til. Hønsene kan derfor godt være lidt betænksomme og bange for at udforske deres nye omgivelser i starten, men efter lidt tid skal de nok falde til og nyde det nye hjem, du har givet dem.Kommentarer

Der findes endnu ingen kommentarer