Begrænset tilgængelighed som følge af høj efterspørgsel. Se venligst vores side med lager information for at finde flere oplysninger.

Børn elsker at holde høns

Høns er perfekte som familiekæledyr, da de både er venskabelige og meget tilgivende. Et par høns i baghaven vil give dine børn timevis af underholdning og en række af muligheder for at lære en hel masse.


Hvis dine børn håndterer hønsene, fra de er kyllinger, bliver de utrolig tamme
Hvis dine børn håndterer hønsene, fra de er kyllinger, bliver de utrolig tamme

Valg af nye høns

Den første store begivenhed er, at du skal vælge dine nye høns. Besøg forskellige avlere og præsentér dine børn for hønsenes verden. Du kan bruge vores hønsekatalog til at hjælpe dig med at finde din ideelle hønserace. Der findes et utrolig udvalg af hønseracer, fra Hollandske Dværge og Malayer til Rhode Island Red og Silkehøns. Her hos Omlet holder vi Gingernut Ranger høns. De har en dejlig personlighed og lægger masser af dejlige æg!


Børn elsker at holde høns, og de lærer en hel masse i løbet af årene
Børn elsker at holde høns, og de lærer en hel masse i løbet af årene

Til at begynde med, er det nok ikke en god idé at få en hanekylling. Haner kan være lidt skræmmende ved første møde og kan gøre, at dine børn bliver bange for høns, inden du overhovedet er kommet i gang. Lad bare dine børn give hønsene navne. Det kan godt være, at de ender med at skifte navn en del gange, men det er alt sammen en del af hyggen.


Hønsehuse

Det er nok bedst at starte ud med en lille flok høns, så dine børn har mulighed for rigtig at tage sig af de individuelle høns. Med dette i tankerne, er vores Eglu med rævesikker hønsegård det perfekte hønsehus for dig.


Eglu Classic er det perfekte begynder hønsehus, som dine børn vil elske
Eglu Classic er det perfekte begynder hønsehus, som dine børn vil elske

Hvad kan dine børn lære af at holde høns?

  • Først og fremmest, kan dine børn ved at holde høns lære, hvor deres mad kommer fra. De vil hurtigt lære, hvor vigtigt et liv i det fri og uden stress er for hønsene, hvilket vil føre til en forståelse for at respektere og behandle dyrene godt.

  • Dét, at finde et lækkert friskt æg hver morgen, vil muligvis kunne give børnene lyst til at være med i køkkenet, og lære at lave mad med deres forældre.

  • Hvis du beslutter dig for at udruge dine egne kyllinger, vil dine børn få chancen for at øve sig på deres matematiske egenskaber. Udregning af udklækningsdatoer og rugemaskinens temperatur kan være udfordrende, men samtidig en spændende og tilfredsstillende proces.

  • Liv og død er med sikkerhed et vigtigt emne, som børnene kan lære om på en god måde og i en ung alder, når man holder høns. Børnene vil lære at sætte pris på hele hønens livscyklus.

  • Du kan endda lade dine børn udfolde deres kunstneriske egenskaber ved at bruge æggeskaller og fjer til at lave alle mulige fantastiske gaver, dekorationer og smykker.

Eve og hendes ret tunge, gule Orpington hane
Eve og hendes ret tunge, gule Orpington hane

Hygiejne

Inden du begynder at lære dine børn om, hvordan de passer disse fantastiske dyr, bør du præsentere dem for et par regler angående hygiejne:

  • Vask altid hænder efter du har håndteret dine høns,

  • Husk at skrabe gummistøvlerne godt af, så du ikke træder hønsemøg rundt i hele huset!


Kommentarer

Der findes endnu ingen kommentarer