Begrænset tilgængelighed som følge af høj efterspørgsel. Se venligst vores side med lager information for at finde flere oplysninger.

7 gode grunde til at holde høns

Høns er virkelig nogen af de nemmeste og mest berigende dyr at holde hjemme i haven, men for at overbevise dig, får du her 7 gode grunde til, hvorfor du burde holde høns.


Pauls vidunderlige høns leder efter insekter imellem træspånerne, i sikkerhed i deres hønsegård
Pauls vidunderlige høns leder efter insekter imellem træspånerne, i sikkerhed i deres hønsegård

 1. Æggene - Muntre høns lægger et friskt æg til dig hver dag. Dermed ved du lige præcis, hvor dine æg kommer fra, og det er desuden de lækreste æg, du nogensinde har smagt.

 2. Rachels Rhode Island Red høner lægger fantastiske gigantiske æg
  Rachels Rhode Island Red høner lægger fantastiske gigantiske æg

 3. Gødning - Hønsemøg er glimrende som gødning. Det har et højt indhold af kvælstof (nitrogen), så det skal kompostere først, til gengæld er det billig gødning, som virkelig vil gøre underværker for din køkkenhave.

 4. Mindre madspild - Høns elsker madrester. De vil med glæde spise de fleste rester fra køkkenet (dog ikke alting, læs vores afsnit omkring hvad du kan fodre dine høns, og hvad du ikke kan fodre dem).

 5. Skadedyrsbekæmpelse - Høns er ellevilde med insekter. Slimede skovsnegle og almindelige snegle er deres favoritter, og de elsker at lunte rundt i din have og finde alle de insekter, der spiser dine planter. Dét er praktisk, hvis du spørger os.

 6. Damian Warners smukke Maran høns går frit i haven og leder efter lækre insekter
  Damian Warners smukke Maran høns går frit i haven og leder efter lækre insekter

 7. Lærerigt - Du lærer en hel masse af at holde høns. Du kan lære dine børn, præcis hvor deres mad kommer fra, og om at være ansvarlige. Der er også en masse, du kan lære om disse vidunderlige dyr, for eksempel hvordan de finder mad og holder sig selv fri for parasitter, og om hvordan de fastlægger deres sociale hierarki.

 8. Underholdning - Du ved det måske ikke endnu, men høns er rent faktisk utroligt sjove underholdende dyr. Jeres hønsehurlumhej vil blive en uendeligt underholdende forlystelse for hele familien. Hver høne har sin helt egen personlighed og særpræg. Du vil snart opdage, at du, uden egentlig at lægge mærke til det, får et tæt forhold til dine høns.

 9. Det er nemt - Når du først har fundet rutinen og rytmen i at holde høns, vil det gå op for dig, hvor nemt det egentlig er.

Kommentarer

Der findes endnu ingen kommentarer