Begrænset tilgængelighed som følge af høj efterspørgsel. Se venligst vores side med lager information for at finde flere oplysninger.

Love og regler om at holde høns

I Danmark er det som hovedregel tilladt at holde høns som hobby i haven. I visse kommuner kan der dog være forbud, så det er en god idé at tjekke kommunens hjemmeside eller kontakte teknisk forvaltning inden du anskaffer dig høns.


En høne ser nysgerrigt på sin ejer
En høne ser nysgerrigt på sin ejer

Dyrevelfærd

Med hensyn til alle dyr, både husdyr og vilde dyr, er mishandling selvfølgelig ulovligt. Ifølge miljøstyrelsen kræves det, at hønsene skal have det godt, hvilket indebærer, at du giver dem et passende sted at bo, foder, vand og pleje. Et passende hjem betyder, at hønsene kan udøve deres normale adfærd (sidde på pinde eller i rede, skrabe og leve sammen i flok) og pleje kan forstås som at sørge for, at hønsene er ved godt helbred. Desuden skal hønsene sikres imod vind og vejr, altså have adgang til læ og et tag over hovedet.


Fødevarestyrelsen

Hobbyhøns skal heldigvis ikke registreres i det Centrale Husdyrbrugsregister (CHR) med mindre, der er tale om en stand på over 100stk., eller hvis du sælger æg eller fjerkræ til forbrug udenfor egen husholdning. Find mere information hos Fødevarestyrelsen. Fødevarestyrelsen kræver også at man følger visse regler for at forebygge og beskytte imod fugleinfluenza. Reglerne handler i det store hele om at passe på, at hønsene ikke bliver smittet af vilde fugle, for eksempel ved at sørge for, at de ikke spiser og drikker fra samme kilder som vilde fugle har adgang til. Find flere råd på fødevarestyrelsens hjemmeside.


Stalddørssalg

Hvis du har færre end 30 høns og gerne vil sælge deres æg, skal du registrere dig til stalddørssalg hos Fødevarestyrelsen. I dette tilfælde er dit hønsehold ikke omfattet af Fødevarestyrelsens kontrol af Salmonella, der gælder for større hønsehold.


Lejebolig

Hvis du bor til leje, er det en god idé at tjekke din lejekontrakt for at se, om du har lov til at holde høns. Hvis du er usikker, så kontakt din udlejer og hør dem ad.Kommentarer

Der findes endnu ingen kommentarer