Limited availability due to high demand. Please see our Stock Availability page for more information.

Hvad kom først, hønen eller ægget?

Det almægtige æg må være et af de mest alsidige og fascinerende objekter, der nogensinde er landet på jorden. Ægget ankom før hønen og lidt efter dinosaurerne, det har overlevet alverdens krige, jordskælv og oversvømmelser af bibelske proportioner, men hvordan? Svaret er enkelt, ægget er rent faktisk en mester i forklædning. Det lærte meget tidligt at gemme sig inde i hønen, og kun komme ud én gang om dagen for at kigge sig lidt omkring. Sådan er det altså, Omlet har opklaret det mysterium, der har naget folk i flere århundreder, det var egentlig ret åbenlyst!


Fiona Watkins elsker at hente de friske æg fra sin Eglu om morgenen
Fiona Watkins elsker at hente de friske æg fra sin Eglu om morgenen

I dette afsnit kan du også finde svar på spørgsmålet "har en høne brug for en hane for at kunne lægge æg?", finde ud af hvordan man tjekker, om et æg er friskt, samt nogle sjove ting du kan lave med æg.


Hvorfor er nogle æggeblommer mere gule end andre?

Farven på æggeblommen afhænger af din hønes kost. Hvis hønen f.eks. spiser mange grønne agern, får æggeblommen et grønligt skær. På den anden side vil paprika gøre blommen rødere.


For at få en flot, stærk gul farve på blommen, må du sørge for, at dine høns spiser deres grøntsager. Broccoli, spinat, græs og rosenkål fungerer alt sammen rigtig godt (vær dog opmærksom på at kål kan have den samme gas-effekt på høns som på mennesker).


Hvorfor har nogle æg 2 æggeblommer?

Dobbeltblommer forekommer fordi to æg forbindes i det øjeblik, de løsriver sig fra æggestokkene, eller også fordi en blomme farer vild i dannelsesprocessen. Når den finder vej igen kan den så blive inkorporeret i et andet æg.

Relaterede produkter

Kundebilleder

Kommentarer Leave a comment

Der findes endnu ingen kommentarer