Begrænset tilgængelighed som følge af høj efterspørgsel. Se venligst vores side med lager information for at finde flere oplysninger.

Læg planer for året for dig og dine høns

Planlæg hele året sammen med din familie så I kan tilbringe så meget tid som muligt sammen med jeres kære høns. Man ved aldrig, hvis du giver dem nok opmærksomhed (og godbidder), kunne de jo finde på at overraske dig ved ikke at hoppe over hegnet.


International 'høns og æg' dag - 2. februar

En dag dedikeret til at skænke både det ydmyge æg og den strålende høne en tanke og en tak. Det er en tradition at bruge lidt ekstra tid sammen med dine høns, for at reflektere over de gode stunder I har delt. Du kan eventuelt planlægge et kapløb hvor deltagerne skal løbe med et æg på en ske - den officielle distance er en havelængde og den traditionelle præmie er en citrontærte med marengs (se opskriften i afsnittet med opskrifter).


Pandekagedag - "hvide tirsdag" (tirsdagen efter fastelavn)

Dagen stammer fra en tid for længe, længe siden, hvor kvinder gik regelmæssigt i kirke for at bekende deres synder. Det oprindelige og stadig det bedste pandekage kapløb foregår i Buckinghamshire i England. Utroligt nok, viser statistikken, at man kan forbedre sine chancer for at vinde ved at bruge æg lagt af egen høne, da pandekager lavet på disse æg har større præcision i luftvendingen.


En lækker pandekage lavet med friske æg fra fritgående høns
En lækker pandekage lavet med friske æg fra fritgående høns

En håndfuld friske æg lagt af fritgående høns i deres Eglu Cube
En håndfuld friske æg lagt af fritgående høns i deres Eglu Cube

Valentinsdag - d. 14. februar

Ifølge legenden, vandt Sankt Valentin prinsessens hjerte på grund af hans modige bedrifter på slagmarken, men i virkeligheden var det dog hans evner i køkkenet, der gjorde udslaget. Især hans helt uimodståelige konditorkager og tærter, der altid blev serveret med rigtig kagecreme, lavet af æg.


Hønsenes ankomstdag

Hvornår fik du din første høne? Det er en dato, alle kan huske. Så hvorfor ikke gøre noget særligt ud af det og holde en rigtig hønsefest. Instruktionerne er som følger: Bag en kage, stik det rigtige antal lys i, invitér alle dine venner og dans hele natten lang.


"Tag dine høns med på arbejde" dag - d. 23. november

Tom Cruise tog som bekendt en høne med på settet til Top Gun (1986), hønen skulle hjælpe ham med at lære nogle af de tricks, som hans andenpilot Goose ikke kunne lære ham. Giv din høne en helt særlig oplevelse og tag hende med på arbejde, det gør vi alle sammen. (Gør det dog venligst ikke hvis det vil være pinefuldt eller stressende for din høne.)


"Dit første æg" dag

Det er altid vigtigt at huske den dag, du først blev en ægte bonderøv, fordi du passede dine høns godt og endelig kunne begynde at indsamle deres kostbare æg.


Den dag, du finder de første æg i dit Eglu hønsehus, er den mest berigende dag af dem alle
Den dag, du finder de første æg i dit Eglu hønsehus, er den mest berigende dag af dem alle

Juleaften

Hver dag er ligesom juleaften, når du har høns, men det er som om, hønsene ikke rigtig har lært at pakke deres gaver ind endnu. For at fejre denne dejlige dag kan du måske give dine høns en brunkage og lade dem komme ind og danse rundt om juletræet. Og hvorfor ikke prøve vores opskrift på æggesnaps, som du kan finde her på siden.Kommentarer

Der findes endnu ingen kommentarer