Limited availability due to high demand. Please see our Stock Availability page for more information.

Katteadfærd

I modsætning til hunde færdes katte normalt alene, de nyder deres eget selskab og plads. I naturen lever de nogle gange sammen med andre katte i kolonier eller familiegrupper. Dette samliv skal ikke forveksles med en flok hunde. I modsætning til en hundeflok, har katte ikke noget specifikt kommunikationssystem. Hvis du har op til flere katte i dit hjem kan du komme ud for at de putter sig sammen og sover i en klump sammen. Det er dog mere almindeligt for katte, at de blot tolererer hinanden.

Katte, der ikke bryder sig om hinanden, vil undgå øjenkontakt og ikke kommunikere meget. Til tider kan de finde på at hvæse af og slås med hinanden. Katte har en tendens til at favorisere en person i huset. Når de gerne vil have opmærksomhed eller noget andet, vil de som regel opsøge denne person. De vil være utrolig loyale overfor den person. Hvis du ønsker at have mere end 1 kat og gerne vil have dine katte til at leve fint sammen som venner, anbefales det at du køber killinger fra det samme kuld, da disse vil vokse op sammen og have et bånd.


En nysgerrig tabby kat inde i en papæske
En nysgerrig tabby kat inde i en papæske

Jagt

Jagtinstinktet er helt naturligt for din kat. Katte jager små gnavere, fugle og insekter. Hvis du lukker din kat udenfor og strejfe omkring, er det meget sandsynligt at hun bringer noget med hjem, som hun har fanget. Nogle ejere giver deres kat et halsbånd med klokke på for at hæmme deres evner for at fange dyr i naturen. Hos Omlet har vi et udvalg af smarte kattehalsbånd med klokker, der sikrer, at din kat ikke bliver skurken i nabolaget.


En ung sort og hvid kat midt i jagten, klar til at slå til
En ung sort og hvid kat midt i jagten, klar til at slå til

Strintning

Katte strinter deres urin for at markere deres territorium. Det er usædvanligt, men ikke uhørt, for kastrerede katte at strinte. Det er en naturlig opførsel, som kan være en gene, når din kat beslutter sig for at afmærke sit territorium inde i huset. Når katte strinter bakker de op imod en overflade, løfter halen lige op i luften og strinter urin på overfladen. Katte strinter som regel ikke inde i huset, da de ikke føler de behøver at duftmærke, da andre katte ikke kommer ind i dit hjem.Relaterede produkter

Kundebilleder

Kommentarer

Der findes endnu ingen kommentarer

Skriv en kommentar