Limited availability due to high demand. Please see our Stock Availability page for more information.

Kattens første 24 timer i et nyt hjem

Okay, du er klar til at din nye kat skal ankomme. Kattens første dag i et nyt hjem kan være lidt skræmmende, men der er selvfølgelig et par ting du kan gøre, for at gøre det mindre stressende.


En vidunderlig voksen huskat ruller rundt på gulvtæppet
En vidunderlig voksen huskat ruller rundt på gulvtæppet

Lad være med at præsentere alle på én gang

Selvom det lyder svært, så prøv at lade være med at præsentere alle for den nuttede nye kat eller killing lige med det samme. Undgå så hvidt muligt at gøre katten skræmt eller overvældet ved, for eksempel, ikke at præsentere den for alle mennesker lige med det samme. Din nye kat har brug for tid til at blive vant til sine nye omgivelser.


En ung hvid kat gemmer sig rundt om hjørnet
En ung hvid kat gemmer sig rundt om hjørnet

Giv din kat tid

Giv din nye kat tid til at vænne sig til det nye miljø og giv den tid til at føle sig tilpas. I første omgang kan du opleve, at den forsøger at gemme sig under sofaen eller bag døre. Bare rolig, dette er en helt naturlig reaktion. Vær opmærksom på at alle nye introduktioner skal ske på kattens præmisser. Lad den komme hen og præsentere sig selv for dig og din familie, i stedet for at det er dig, der tager det første skridt. Du kan selvfølgelig forsøge at opmuntre den til at komme og sige hej, men hvis den ikke har lyst, så prøv igen senere. Før eller siden vil den føle sig modig nok til at indbyde til at lege. Den vil måske endda lade dig kilde dens hage.


En ung grå killing giver pote
En ung grå killing giver pote

Giv din kat noget den kender

Hjælp din kat med at falde til i huset ved at gøre tingene så velkendte som muligt. Din nye kat vil måske ikke have den store appetit med det samme, hvis den spiser overhovedet. Hvis du tilbyder katten det samme foder, som den fik inden du hentede den, er der større sandsynlighed for at den vil spise. Din nye kat vil også sætte stor pris på, hvis du skifter dens vand regelmæssigt.


En rød kattekilling spiser en skål kattefoder
En orange kattekilling spiser en skål kattefoder

Nogle opdrættere kan finde på at spørge, om du vil have et tæppe med hjem, med duften af kattens familie på. Dette kan hjælpe dig ved at gøre dit hjem mere familiært for den nye kat.


Opret et sikkert rum for din nye kat, når den ankommer

Inden du bringer katten med dig hjem, er det en god idé at gøre et rum klar til at være kattens ”sikre rum”. Det er bedst hvis rummet er stille og gemt lidt af vejen, så katten kan føle sig sikker. Mange mennesker bruger badeværelset, fordi det er det nemmeste rum at gøre rent og er ofte adskilt fra ræset i resten af huset. Indret rummet med en katteseng, en kattebakke, foder, vand, et kradsetræ og lidt legetøj. Når du kommer hjem med din nye kat, så stil transportkassen på gulvet og åbn døren. Ræk ikke ind og træk katten ud, men lad den komme ud og udforske rummet af sig selv, når den føler sig klar.


En dejlig orange kat overvejer at forlade sin kasse
En dejlig orange kat overvejer at forlade sin kasse

Lad din kat være alene i et par timer, så den kan udforske sit sikre rum. Præsentér familien én person af gangen og sørg for at små børn ved, hvordan man behandler katten eller killingen på en forsigtig og rolig måde. Lad dem sidde stille på gulvet og tale stille og roligt til katten. Rør kun katten hvis den gør tilnærmelser, for den er højst sandsynlig stadig ret bange for sine nye omgivelser.

Efterhånden som din kat bliver mere selvsikker kan du lukke den ud af det sikre rum for at udforske resten af huset, men sørg for at holde øje med den. Killinger vil ikke kunne huske vejen tilbage til det sikre rum, så hvis du ser, at den sniffer forlegent omkring, så sørg for at få den tilbage til det sikre rum og til kattebakken.


En nuttet tabby killing udforsker sine nye omgivelser
En nuttet tabby killing udforsker sine nye omgivelser

Læg din kat i seng i det sikre rum og fortsæt med at opbygge mængden af tid, du håndterer katten, samt mængden af tid den bruger på at udforske de nye omgivelser.


Frihed

Efterhånden som din nye kat får mere selvtillid, kan du begynde at vise den mere tillid. Så længe den er sikker på at have sit sikre rum at få fred i, kan du give katten mere og mere frihed i huset, men hold øje med om katten opfører sig frækt, ved for eksempel at kravle op på køkkenbordet eller hvæsse kløer i møblerne.


En fræk lille killing der er ude på løjer
En fræk lille killing der er ude på løjer

Hvis du opdager en ny eventyrlysten kat, der svinger sig fra lampeskærm til lampeskærm, har du muligvis vist den lidt for meget tillid.Relaterede produkter

Kundebilleder

Kommentarer

Der findes endnu ingen kommentarer

Skriv en kommentar